BLOG | OUDE STENEN KRIJGEN NIEUW LEVEN

Nina Aalbers en Ferry in ´t Veld mixen werk en privé met plezier. Als stel en oprichters van ArchitectuurMAKEN hebben ze namelijk één doel voor ogen: samen projecten ontwikkelen zonder bouwafval. Hoe deze visie van het Rotterdamse architectenbureau haar weg vindt in Eden District én wat er zo tof is aan de appartementen in deelgebied Riverside en de stadswoningen aan Loods Bali in deelgebied The Gardens, vertellen ze met enthousiasme.

Op een mooie dag ontmoeten we Nina Aalbers en Ferry in ´t Veld van ArchitectuurMAKEN bij Café Lounge A La Cati naast de locatie van Eden District. Het terras is open en natuurlijk nemen we plaats in de zon met uitzicht op de Maas. Tijdens de koffie ontrafelt zich een leuk gesprek. Fijn trouwens om hier te zitten, want zo beleven we wat de bewoners van dit unieke nieuwbouwplan straks ook zullen ervaren. Een leven aan de Maas, een rustige plek terwijl je in vijf minuten het centrum in fietst.

 

Wind benut en geweerd
“Het initiatief om Eden District op te trekken met (gedeeltelijk) gerecyclede bakstenen is ons idee. Een mooie manier om materialen een tweede leven te geven en daarmee gelijk een stuk karakter aan het plan toe te voegen. Duurzaamheid vinden we belangrijk. Op de Lloydpier hebben wind en zon grote invloed. Deze elementen hebben we met beide handen aangegrepen om energie op te wekken. Die wind heeft trouwens ook een keerzijde”, zegt Nina. “Ik ben hier wel eens van de fiets gewaaid”, lacht ze. “We wilden bewoners daarom een beschutte plek bieden. Dit hebben we gedaan door de buitenruimten van de appartementen aan de Lloydkade iets terug te leggen in het gebouw. Je zit heerlijk beschut én bij een warme zomer kun je een plekje in de schaduw vinden.”

 

Image

 

Stadswoning met zee aan ruimte en mogelijkheden
ArchitectuurMAKEN heeft naast het appartementengebouw aan de Lloydkade in deelplan Riverside ook de stadswoningen in The Gardens aan Loods Bali ontworpen. “Wat zouden jullie daarover kunnen vertellen?”, vragen we.

“De stadswoningen aan Loods Bali bieden volop gebruiksmogelijkheden. Ideaal voor gezinnen of mensen met een eigen bedrijf. De woningen met genuanceerde steen- en houtaccenten zijn er in 3 en 4 woonlagen. Door de grootte van 143 tot 174 m² is er ruimte om te spelen met de indeling. Dat is prettig, want zo kan het huis zich voegen naar jouw leven en niet andersom. De meeste stadswoningen hebben een gezellige leefkeuken beneden, een grote lounge op de eerste verdieping, 4 slaapkamers en 2 badkamers. Direct aan de lommerrijke binnentuin grenst je eigen tuin. Een achtertuin die als het ware overloopt in de binnentuin. Bouwnummer 24 is een unieke stadswoning. Dit huis heeft een houten gevel en een gaaf dakterras op het westen.”

Passie voor architectuur
We kunnen eindeloos praten over Eden District, maar sluiten het gesprek na anderhalf uur af. Leuk om mensen met zo veel passie voor hun vak te spreken. Nina en Ferry springen weer op de fiets en wij keren met de auto richting de snelweg. Met 8 minuten zitten we op de A13. Ideaal.

 

In het voorjaar van 2022 kun je al wonen in Eden District. Loods Bali en Riverside van ArchitectuurMAKEN zijn al verkocht. Er is nog beperkt aanbod in Waterfront. Check de woningzoeker voor het actuele aanbod.

 

 

NAAR DE WONINGZOEKER