BLOG | WOONKWALITEIT STAAT VOOROP

Floor Arons vormt al sinds 1996 met Arnoud Gelauff het bureau Arons en Gelauff. Elk ontwerp wordt van binnenuit gemaakt, vanuit de beleving van de bewoner. Want woonkwaliteit gaat voor al het andere, vinden deze Amsterdamse architecten.

Hoe de visie van Arons & Gelauff haar weg vond in Eden District, komen we achter als we op de locatie rondwandelen met Floor. Zijn voorstel: “Leuk om elkaar te ontmoeten, maar laten we dat dan doen op de plek waar gebouwd wordt. Dan kan ik jullie laten zien hoe we de kwaliteit van de plek tot in het huis beleefbaar hebben gemaakt.”

“De Lloydpier zagen wij als de ideale plek voor een stoer gebouw met een grote variatie in appartementen die natuurlijk optimaal zicht bieden op de stad en het water”, vertelt Floor terwijl we over de Kratonkade wandelen met de avondzon in ons gezicht en een blik op het water, op de rustige en brede Schiehaven.

 

Wat een hoogte en mooi uitzicht

Op het moment van dit gesprek is er nog een aantal 2-laagse appartementen op de begane grond en 1e verdieping te koop. “Bijzonder aan deze 2-laagse appartementen is de enorme plafondhoogte. Ook de beschikbare 3-kamerappartementen op de hoek en 4-kamerappartementen in het midden van het gebouw bieden veel woonkwaliteit. Bewoners genieten namelijk van zicht op het water én de binnentuin. Aan de stadkant zijn de appartementen in het midden 10 meter breed. Hier liggen de eetkamer en living. De 20 meter brede gevel aan de achterkant, met living, keuken en slaapkamers, biedt uitzicht op de binnentuin. Superfijn is hier het terras op het zuiden!”

 

Image

 

Town Houses met Baywindow

“Kijk, hier aan Loods Borneo komen onze Town Houses. Hiervoor bedachten we een flexibele indeling, waardoor je wonen, koken en werken kunt verdelen zoals je wilt. Uit ervaring weten wij dat de vrijheid van kunnen kiezen als heel prettig wordt ervaren. Leuk detail bij deze woningen is het Maasraam op de 1e verdieping. Deze is geïnspireerd op de baywindows in San Francisco. Omdat de ramen schuin op de gevel staan, bieden ze uitzicht naar de Loydkade. Moet je je voorstellen  dat je dit uitzicht elke dag weer opnieuw beleeft.” En terwijl Floor dit zegt, maakt hij een weids gebaar richting de Maas.

 

Image

 

Een praatje is zo gemaakt

“Dit ontwerp is voor ons het ultieme voorbeeld van hoe je als architect individuele woonwensen samenbrengt in een ontwerp dat past in de stad en op een plek als dit. Dat ook de menselijke maat in ons ontwerp centraal staat, ervaar je op straat én in de groene binnentuin. In de binnentuin is een praatje met buren zo gemaakt. Daarbij kom je elkaar gemakkelijk tegen, omdat alle huizen de voordeur én een entreeterras aan de straat hebben. Dat entreeterras is heel uitnodigend omdat je hier volop geniet van de middag- en avondzon.”

 

Het verhaal van de architect, ons locatiebezoek én de impressies die we eerder zagen, geven ons een goed beeld van de toekomst. Dit wordt echt bijzonder! We bedanken Floor en wandelen nog even naar het ongedwongen Eetcafé Verhip voor een lekkere saté en een biertje. Heb je interesse in een uniek huis van dit aansprekende architectenbureau? Er is nog een exclusief penthouse van ruim 360 m2 te koop op de 8e verdieping. Over de penthouses kun je ook een interview lezen.

 

 

lees nog een interview met de architect over de penthouses