BLOG | 3 exclusieve penthouses, 6 vragen

De drie penthouses van Eden District zijn uniek in hun soort. Wat maakt ze anders dan de penthouses die in andere gebouwen in Rotterdam te koop zijn? We bellen ontwikkelingsmanager Marcel Groeneweg en vuren 6 vragen op hem af. Als hij eenmaal begint te vertellen, gaat het steeds meer leven. Dit wordt echt bijzonder! Aan alles is gedacht om een unieke woonbeleving op beschaafde hoogte te bieden.

Hoe is je binnenkomst, hoe kom je thuis?
De penthouses liggen op de 8e verdieping van het gebouw Waterfront in Eden District. Zoals je mag verwachten is de hoofdentree aan de Kratonkade met net zo veel aandacht ontworpen als de buitenkant van het gebouw. Het ruwe beton, de houten kozijnen, de robuuste tegelvloer en sfeervolle verlichting benadrukken het industrieel chique karakter van Eden District. Penthousebewoners krijgen een speciale sleutel waarmee je exclusief toegang hebt tot de 8e verdieping. Dat betekent dat andere bewoners, die deze sleutel niet hebben, niet verder kunnen dan de 7e. Natuurlijk moet je bezoek wel bij je boven kunnen komen. Ook daaraan is gedacht. Op afstand kun je ervoor zorgen dat de lift voor jouw bezoek wordt vrijgegeven tot de 8e verdieping. Bij het grootste penthouse stap je overigens vanuit de lift direct je huis binnen. De andere twee, ook wel Rooftop Apartments genoemd, delen met elkaar de entreehal op de verdieping. Zo is je privacy geborgd.

Image

Hoe worden de penthouses afgewerkt?
De penthouses krijgen stompe houten deuren met luxe RVS deurbeslag in houten kozijnen. De buitenkozijnen zijn van onderhoudsarm aluminium. Aan de buitenkant hebben deze een bruingrijze kleur en aan de binnenkant zijn ze ook donker. Binnen zorgen we dat toekomstige bewoners echt nog hun eigen stempel kunnen drukken. We maken de binnenwanden, omdat we alle vertrouwen hebben dat de indeling aansluit op de toekomstige bewoners en we leggen de vloerverwarming aan, inclusief de afwerkvloer. Ook al het leidingwerk wordt aangelegd. Maar we werken de wanden en plafonds niet af. De plafonds houden we dus onbewerkt in ruw beton. Sommige mensen zullen dit bewust zo willen laten, anderen zullen kiezen voor een verlaagd plafond met inbouwspots. Het vrijstaande, exclusieve penthouse (Kratonkade 534) heeft drie badkamers die we alle drie casco opleveren. En dat geldt ook voor de twee badkamers in de Rooftop Apartments en voor de keukens. In dit segment lopen de wensen zo uiteen dat we je liever vrij laten in deze keuzes.

Wat is gedaan om het uitzicht maximaal te benutten?

Hele hoge gebouwen zijn natuurlijk gaaf, maar je verliest daarmee de connectie met je directe omgeving, dus de plek waar je woont. Dat is anders bij onze penthouses. Ze liggen op de 8e verdieping, waardoor je het Lloydkwartier en de Maas echt ervaart. De penthouses zijn allemaal van het type doorzon: je hebt dus voor en achter ramen. Het zijn enorme raampartijen, waardoor je aan beide zijden vrij uitkijkt op de Schiehaven, de Maas en de havens erachter. Het grootste penthouse (Kratonkade 534) heeft een overhoeks raam, waardoor je de omgeving nog vrijer beleeft en prachtig zicht hebt op de binnenstad en het Park bij de Euromast. De erker van bouwnummer 95 is ook heel bijzonder. In de keuken heeft dit bouwnummer een extra raam in de keuken, zodat je de havens ziet liggen als je staat te koken. Naar de grote terrassen passen we schuifpuien toe. Laat buiten maar binnen komen!

 

Image

 

Wat kun je vertellen over de dakterrassen?
Allereerst: die zijn riant! Het ‘kleinste’ telt al 41 m² en het grootste penthouse heeft maar liefst 72 m² aan buitenruimte. De balkonhekken zijn van glas met een bruingrijze rand, zodat je ook optimaal uitzicht hebt op de Maas als je buiten zit. En ook de zonligging van de dakterrassen is ideaal. Elk terras vangt zon vanuit het zuiden. Wie kiest voor bouwnummer 95 zit helemaal goed. Hier geniet je tot de zon ondergaat in het westen. Bijzonder is trouwens dat de gevels van de penthouses een toplaag van gerecycled koper hebben. Moet je je voorstellen hoe bijzonder het is als je hier buiten zit.
Wil je trouwens zware potten of een jacuzzi op je terras kunnen plaatsen, neem dan even contact met ons op. Dat laten we de constructeur berekenen of dit mogelijk is.

 

Image

 

Hoe is het parkeren eigenlijk geregeld?
Elk penthouse dient 2 eigen parkeerplaatsen in de garage onder Eden District af te nemen. Bij alle parkeerplekken is een voorbereiding getroffen om elektrisch laden mogelijk te maken. Vanuit de garage – waar ook je extra berging is – neem je binnendoor de lift naar jouw penthouse. Veilig en gemakkelijk. En altijd droog, dus in de winter hoef je ook nooit te krabben als het gevroren heeft.

 

Wie heeft de plattegronden van de penthouses ingericht?
Studio de Blieck uit Rotterdam! Interieurdesigners die heel goed snappen hoe onze toekomstige kopers willen wonen, dus wat er op het verlanglijstje staat. Zij hebben de laatste puntjes op de i gezet en een sfeervol interieur getekend. Je voelt aan alles dat ze de taal spreken. Elke koper van de drie penthouses kan trouwens vrijblijvend in gesprek met Studio de Blieck. De eerste afspraak is voor onze kosten.

 

Image

 

 

 

Bijkijk het exclusieve penthouse via deze link