BLOG | in gesprek met Remco en Marcel

Op de laatste dag van de zomer spreken we af met Remco en Marcel in het Lloydkwartier. Marcel Groeneweg van Blauwhoed is ontwikkelaar van Eden District en Remco de Groot van Kettner Makelaardij is een van de makelaars. Over één ding zijn de heren het eens: De appartementen en stadswoningen in Eden District zijn verrassend compleet en kwalitatief heel hoogwaardig. Daar willen we meer over weten…

Hoe compleet is compleet in jullie ogen? Remco verklaart: “Bij Eden District krijg je het echt allemaal. Van een tuin en/of terras tot een prachtig aangelegde binnentuin met mooie bomen, een eigen parkeerplaats, een prettige indeling en een luxe én extra duurzame afwerking. Ik durf vanuit mijn ervaring rustig te stellen dat dit uniek is voor een nieuwbouwplan in de stad.”

Meer dan alleen stenen

Remco vervolgt: “Met compleet bedoel ik ook dat je hier qua voorzieningen alles om de hoek hebt. Van uiteenlopende horeca tot het theater, supermarkt, sportschool en diverse scholen. Daarbij vind je hier ultieme rust, maar de stadse reuring zoek je heel gemakkelijk op. Met de fiets of met de watertaxi ben je zo in de stad.” Terwijl hij dit zegt, wijst hij naar de plek waar je op de watertaxi kunt stappen, naar de stad of naar andere fijne plekken in Rotterdam. Vanaf Eden District loop je hier zo naartoe.

 

Image

 

Dit wilden wij doen!

Terwijl we verder lopen met de zon lekker warm in onze rug, neemt Marcel ons even mee terug naar het begin.

“We zijn een echt Rotterdamse ontwikkelaar en hadden er veel voor over om dit plan te ontwikkelen. Bij de prijsvraag die de gemeente uitschreef, hebben we dan ook hoog ingezet. Met effect, want ons hoge ambitieniveau viel in de smaak. We wonnen en mochten de plannen verder gaan uitwerken. We kozen heel bewust voor een groot architectenbureau en een kleiner, lokaal bureau met een specialisme in duurzame architectuur. Een vruchtbare samenwerking was het.”

Zo duurzaam doen we dat

Bij de bouwkeet hangen panelen met de gevelsteen die wordt toegepast. “Heel mooi”, is onze reactie. Marcel: “Ja, vind ik ook. En wat de steen extra bijzonder maakt, is dat de stenen voor 50% uit gerecycled afval bestaan. Heel duurzaam dus. Net als de windturbine en zonnepanelen die op het dak komen. En wist je dat de parkeergarage onder het gebouw in donut-vorm is? We hadden voor meer parkeerplaatsen kunnen gaan, maar kwaliteit gaat voor! Nu heeft de binnentuin in het midden echte diepe grond, zodat een boom kan wortelen en groeien. Daarbij kan het regenwater natuurlijk worden afgevoerd via de bodem.”

 

Het beeld begint zich te vormen

De verkoop van Eden District gaat goed. Er zijn echt nog maar een paar gezinswoningen, appartementen en penthouses te koop. De heren zijn ervan overtuigd dat deze snel een eigenaar zullen vinden.

“Hoe dichter we naar het moment van oplevering komen, hoe aantrekkelijker het wordt voor mensen die niet te lang willen wachten om in te stappen. “Daarbij gaat het plan zich nu vormen. Als je hier staat, zie je hoe breed de straten zijn en hoe spectaculair je uitzicht wordt. Als het gebouw nog verder gebouwd is, zal ook de beleving van de appartementen en penthouses makkelijker worden. Sommige dingen moet je gewoon in het echt zien om te snappen hoe bijzonder het is. Bijvoorbeeld zo’n tweelaags appartement als bouwnummer 33 aan de Kratonkade. Die is echt heel fraai, met een heel hoog plafond in de living en leefkeuken. Het is dat ik niet op zoek ben naar een nieuw huis, maar anders zou ik het wel weten. Dit is echt mijn favoriet!” Terwijl Marcel dit hardop zegt, lacht hij. Hij is zichtbaar trots.

Wil je weten wat er nog te koop is? Check het beschikbare woningaanbod in de woningzoeker of bel Kettner Makelaardij voor een van de stadswoningen en appartementen. Voor de penthouses kun je terecht bij Christie’s International Real Estate. Klik hier voor hun contactgegevens.

 

 

Check het beschikbare aanbod