BLOG | FOTOGRAAF AAN HET WOORD

Deze zomer fotografeerde René Koster voor ons de Lloydpier, waar Eden District wordt gebouwd, maar ook andere unieke plekken en gebouwen in het Lloydkwartier en Het Park. Net zoals hij dat doet met een fotoshoot op Antarctica of een portret, probeert hij met dat ene beeld het hele verhaal te vertellen. En zorgt hij voor unieke beelden. René vertelt hoe het was om te fotograferen in Rotterdam voor Eden District.

“Je gaat naar een plek met open vizier. Op de locatie proef je de sfeer en benader je je onderwerp met interesse en liefde. Vanzelf weet je dan welk verhaal je wilt vertellen. In het geval van Eden District was ik verrast door de fijne, positieve sfeer. De mix van verschillende typen bewoners en de mix van oude bebouwing en schitterende nieuwbouw geven een prettige dynamiek aan het gebied.”

Over toen en nu

We spreken René telefonisch, omdat dat tijdtechnisch handiger is. Gelukkig kan René net zo beeldend vertellen als hij fotografeert. “Dit gebied kende ik van toen ik nog in Rotterdam woonde. Jaren geleden was dat en heel eerlijk: ik herken de Lloydpier bijna niet meer terug. Toen was het wel een fantastische industriële plek om te fotograferen, maar het was geen beste buurt. Nu hangt er een fijne, ongedwongen sfeer zonder dat het interessante, rauwe gevoel verloren is gegaan. Ik zag voor de deur bloembakken staan met mooie planten erin. Het verbaasde me dat dit kan en dat ze niet vernield of gestolen worden. Ik kom door mijn werk op allerlei plaatsen in en buiten Nederland en dat is echt niet overal mogelijk.”

“Eden District spreekt mij ook aan door de ruimtelijkheid. Mensen die hier straks wonen, kunnen over het water de zon op zien komen en onder zien gaan. Mooi dat in het Lloydkwartier de oude pakhuizen zijn gebleven en dat de ruimte tussen de gebouwen is behouden en dat hier groen is aangeplant. Ik kan me helemaal voorstellen dat mensen hier superfijn leven. Zeker omdat je op de fiets ook zo in de binnenstad van Rotterdam zit. Dit is de plek waar water en stad elkaar ontmoeten.”

Image

 

Ik laat graag het Rotterdamse leven zien

“Ik vind Rotterdam een geweldige stad en geniet ervan om het plezier van het leven en wonen in deze stad te laten zien met sprekende foto’s.” Niet alleen Rotterdam heeft het hart van René gestolen. Deze fotograaf heeft bijna 30 jaar ervaring en reisde de hele wereld over om reisrapportages te maken. Ook portretteerde hij bijvoorbeeld voor HP de Tijd. Tegenwoordig is hij vooral actief in de vastgoedbranche. Zijn foto’s zijn adembenemend mooi. Bekijk de foto’s voor Eden District in onze galerij op de site. Benieuwd naar ander werk van René? Bekijk dan zijn eigen website

 

Bekijk de fotoshoot