BLOG | jonge, frisse blik op Eden District

Fleur Stok volgt de opleiding Vastgoed en Makelaardij aan de Hogeschool Rotterdam. Zoals deze derdejaarsstudent zelf zegt: “Een heel leuke, praktijkgerichte studie die je breed opleidt, waardoor je daarna aan de slag kunt als projectontwikkelaar.”

Fleur nuanceert. “Je kunt met deze opleiding nog meer kanten op, hoor. Maar ik wil projectontwikkelaar worden. Dat wist ik al vrij zeker, maar na mijn stage bij Blauwhoed ben ik overtuigd. Met deze opleiding zit ik dus helemaal goed. Tijdens de studie gebruiken we veel projecten en gebiedsontwikkelingen uit Rotterdam als case. Eden District en het Lloydkwartier hadden op die manier mijn pad al eens gekruist. Zo’n gebiedstransformatie vind ik echt superinteressant.”

Overal snuffelen

De afgelopen maanden heeft Fleur aan het vak mogen ruiken door mee te lopen met de senior projectontwikkelaar van Eden District. “Marcel Groeneweg nam me overal mee naartoe, waardoor ik zag hoe veelzijdig het vak is. De ene dag zaten we bij een ondernemer, het andere moment liepen we rond over de bouw. Echt heel interessant allemaal! Ook woonde ik diverse Teamsoverleggen bij en was ik meerdere keren bij het Eden Bouwcafé aanwezig. Heel goed dat dat wordt georganiseerd. Het gaat zo hard met de bouw, ik kan me voorstellen dat je dat met eigen ogen wilt bekijken en dan gelijk je vragen wilt stellen. En je bent op locatie, dus je kunt gelijk het uitzicht en de relatie met de Maas beleven.”

“Ik woon op een kwartiertje loopafstand van Eden District, in het Oude Westen, en weet nog goed hoe het eerst was. Het was nog een beetje kaal en ongezellig. Maar het verandert zo snel, dat ik steeds meer mensen hoor die hierheen willen verhuizen. Deze wijk is echt up-coming. En terecht, want het wordt echt mooi. En je zou het niet zeggen, maar met de fiets ben je in iets meer dan vijf minuten in het centrum.”

Image

 

De favorieten van Fleur

“Eden District heeft wel mijn hart gestolen. Als ik geen studentenportemonnee zou hebben, zou ik het wel weten. Bouwnummer 33 is mijn favoriet. Deze woning – verdeeld over 2 lagen – heeft een groot dakterras. Maar misschien nog wel mooier vind ik de plafondhoogte in de woonkamer van 5 meter. Als je daar binnenkomt, weet je niet wat je ziet. De indeling van dit appartement is trouwens geoptimaliseerd. Ik mocht meedenken hoe het luxer kon. Het appartement had een tweede woonkamer boven, daar hebben we een master bedroom van gemaakt met een grote inloopkast en eigen badkamer. Dat bouwnummer 55 nog niet is verkocht, begrijp ik niet zo goed. Hier kijk je aan de voorkant op het water van de Schiehaven en achter op de mooie binnentuin. Hier ligt ook het terras op het zuiden. Dit terras is heel groot, veel groter dan de andere balkons. Dat zou ik wel willen!”

 

“Mijn stage zit er bijna op. Nu nog één jaar school en dan kan ik alles wat ik heb geleerd in de praktijk gaan brengen. En dan ga ik hard werken voor een eigen koopappartement in Rotterdam. Wie weet in het Lloydkwartier”, rondt Fleur met een knipoog af.

 

 

 

 

Bekijk Fleur's favoriet