BLOG | penthouse met internationale allure

Zo´n groots penthouse moet in al haar facetten tegemoetkomen aan de verwachtingen van de toekomstige bewoners. Echter, wie dit unieke pareltje in Rotterdam in handen krijgt, is nog niet duidelijk. Dus kroop interieurarchitect Bernadette de Blieck in de huid van de grote onbekende en liet zij zich inspireren door de meest exclusieve penthouses in New York, Londen en Dubai.

Interieurarchitect Bernadette de Blieck kroop in de huid van de nog onbekende koper van het penthouse van Eden District en liet zich inspireren door de meest exclusieve penthouses in New York, Londen en Dubai. Het resultaat is een penthouse met internationale allure waarin privacy, veiligheid en ultiem royale ruimten gewaarborgd zijn. Ontworpen voor levensgenieters die zichzelf ongekende luxe gunnen.

“Toen ik hier binnenstapte, via de lift die vanuit de garage rechtstreeks uitkomt in het penthouse, had ik gelijk dat 360-wauw-gevoel. 360 graden zicht op de stad, ruim 360 vierkante meter woonoppervlakte. Je zou het maar tot je beschikking hebben. Dan wil je je geborgen voelen en net zo makkelijk een groot gezelschap in alle egards ontvangen. Daar is de indeling naar. Aan de ene kant is er een ‘vleugel’ met slaapvertrekken, dus echt privé en aan de andere zijde een grote leefgedeelte met meerdere plekken om te werken, te ontspannen en gasten te ontvangen.”

 

Ultiem vrij

“Het uitzicht is fenomenaal, de grote ramen indrukwekkend en het terras is écht groot. Ik vermoed dat dit niet alleen het grootste penthouse, maar ook het grootste dakterras van Rotterdam is dat nu te koop staat. De ruimten aan het grote terras hebben we bewust open gehouden zodat je een vrije doorloop houdt naar buiten. Zo staat niets het uitzicht op de Maas en de havens in de weg. Wij hebben aan het dakterras een study en een bibliotheek ingetekend, maar je zou er ook een gym kunnen creëren.”

 

Image

 

Internationale allure

De styling, die je terugvindt in de visuals, laat zich het best omschrijven als tijdloos en met internationale allure. Binnen en buiten sluiten naadloos op elkaar aan. Dus ook binnen zie je elementen van de gouden gevel terug. Kijkend naar de plattegrond valt op dat de inloopkasten en badkamers uitzonderlijk ruim zijn. Bernadette licht toe:

“Ik wilde elk slaapvertrek het gevoel van een hotelsuite meegeven. En ook niet onbelangrijk, als je een penthouse koopt als dit, heb je waarschijnlijk heel veel kleding. Die prachtige garderobe moet je dus kwijt kunnen. Maar ook een nanny kun je een fijn thuis bieden, met een eigen badkamer. Dit penthouse is eigenlijk on-Hollands groot. Maar als het ergens past, dan is het wel in Rotterdam. De stad doet internationaal echt mee tegenwoordig.”

Image

 

Studio de Blieck

Hoe persoonlijker je interieur, hoe beter je je erin thuis voelt. “Daar zijn we bij Studio de Blieck van overtuigd. Een interieur vertelt het verhaal van je leven. Het is de spiegel van je ziel en moet in je dagelijkse leven comfort bieden.”

Uiteraard zijn de indeling en styling puur ter inspiratie. De koper van het penthouse kan Studio de Blieck in de arm nemen voor een ontwerp op maat.

 

 

Bekijk het exclusieve penthouse