Wat handig is om te weten bij het financieren van een nieuwbouwwoning

Bij de aankoop van een nieuwbouwwoning komt een hoop kijken, zeker de financiering kan best ingewikkeld zijn. Op deze pagina staan wat ins & outs over het financieren van je nieuwe woning. Heb je vragen, dan kun je die uiteraard altijd stellen aan de makelaar. De makelaar kan je ook gemakkelijk in contact brengen met een hypotheekadviseur.

Indicatie netto maandlasten

Op de prijslijst vind je bij ieder bouwnummer een indicatie van de netto maandlasten. Deze indicatie is berekend op basis van:

 

Berekening A

  1. Geen inbreng eigen middelen, oftewel 100% financiering;
  2. Helft koopsom aflossingsvrij gefinancierd;
  3. Annuïtair dalend aflossen;
  4. Rente vanaf 1,25% voor 10 jaar vast o.b.v. hypotheek voor energiezuinige woningen (rentestand feb. ’20).

 

Berekening B

  1. Een eigen inbreng van € 200.000 van de koopsom (bijv. overwaarde, spaargeld of schenking);
  2. Helft koopsom aflossingsvrij gefinancierd;
  3. Annuïtair dalend aflossen;
  4. Rente vanaf 1,25% voor 10 jaar vast o.b.v. hypotheek voor energiezuinige woningen (rentestand feb. ’20).

 

 

Download prijslijst incl. indicatieve maandlast
Hypotheken voor duurzame woningen

Banken en andere verstrekkers van hypotheken stimuleren het aankopen van een nieuwe duurzame woning. Allereerst geven hypotheekverstrekkers hypotheekrentekorting wanneer je een energiezuinig tot zelfs een energieneutrale woning koopt. De korting kan oplopen naarmate de woning energiezuiniger is.

Tevens bespaar je op energielasten, wanneer je een energiezuinige woning koopt. Hierdoor zijn banken bereid jou als koper meer te lenen, dus een hogere hypotheek te verstrekken. Lagere energielasten staan namelijk toe dat je hogere hypotheeklasten kunt dragen.

 

Hypotheeklasten tijdens de bouw

Bij nieuwbouw krijg je tijdens de bouwperiode al te maken met hypotheeklasten voor deze nieuwe woning waardoor je dubbele woonlasten hebt als je nu al huur of voor een hypotheek betaalt. De lasten voor de nieuwbouwwoning kun je tijdens de bouwperiode meefinancieren in de nieuwe hypotheek. Dat scheelt dan behoorlijk in je maandelijkse uitgaven. Tenslotte wil je ook nog wat sparen voor een nieuwe inrichting of de verhuiskosten.

 

Ook belangrijk: het zogenoemde ‘overbruggingskrediet’ voor kopers die al een koopwoning hebben. Deze sluit je af voor het bedrag van 90% van de overwaarde van de oude woning. Meteen na de overdracht los je dat bedrag in één keer weer af. Voordeel hiervan is dat je de overwaarde kunt meefinancieren en hierdoor direct een lagere rente krijgt. Ook behoud je, door dit geld meteen in een nieuw huis te stoppen, het recht op hypotheekrenteaftrek. Wel zo fijn!

 

Afwerking van de woning

Fijn om te weten; alle afwerking van de woning zoals de keuken, een badkamer, vloer- wand- en plafondafwerking kan worden meegefinancierd in de hypotheek (mits je voldoende inkomen hebt natuurlijk).

 

Vaes & Van der Leeden staat je graag te woord

Ontzorgen en kopers van A tot Z naar hun nieuwe woning begeleiden met een no-nonsense hypotheekadvies; dat is waar het bureau Vaes & Van der Leeden voor staat. Uit meer dan vijfentwintig geldverstrekkers kiezen zij de best passende aanbieding. Interesse in een woning in Eden District? Via de makelaars kunnen we je in contact brengen met één van de adviseurs of alvast een vrijblijvend en kosteloos oriëntatiegesprek voor een nieuwe hypotheek inplannen. Dit gesprek kan plaatsvinden op kantoor of bij je thuis, desgewenst ook in de avonden of in het weekend. Wel zo netjes, vinden zij. Want een huis kopen, al is het je tweede of derde, blijftbijzonder.