Fotogalerij

René Koster is gerenommeerd fotograaf en fotografeert landschappen en portretten, onder andere voor magazines als National Geographic, HP De Tijd en Nautique. Voor ons ging René op pad met Maria. Vorig jaar in de zomer en onlangs toen er sneeuw lag! Hij fotografeerde de Lloydpier waar Eden District wordt gebouwd, meer indrukwekkende plekken en gebouwen in het Lloydkwartier en Het Park. De twee prachtige series vind je op deze pagina. Daarnaast hebben we mooie foto's ontvangen van Peter, die vlak na het plaatsen van het Powernest luchtfoto's heeft gemaakt tijdens de bouw. Deze foto's kun je ook bekijken.

Image

De plek waar water en de stad elkaar ontmoeten

Image
Image
Image

Unieke beelden van René Koster

 

Het zicht op het water, de mix van architectuur, ontspannen en stoere hotspots en de drukte op het water geven het Lloydkwartier een dynamische karakter.

René: “Eden District spreekt mij aan door de ruimtelijkheid. Mensen die hier straks wonen, kunnen over het water de zon op zien komen en onder zien gaan. Mooi dat in het Lloydkwartier de oude pakhuizen zijn gebleven en dat de ruimte tussen de gebouwen is behouden en dat hier groen is aangeplant. Ik kan me helemaal voorstellen dat mensen hier superfijn leven. Zeker omdat je op de fiets ook zo in de binnenstad van Rotterdam zit. Dit is de plek waar water en stad elkaar ontmoeten.”

Image
Image
Image
Image
Image
Image

In 3 minuten sta je in Het Park

Voel de sfeer van Het Park, met de Euromast als bekend landmark. Als je woont in Eden District fiets je in ongeveer 3 minuten naar Het Park. Ideaal voor een rondje hardlopen, een wandeling of een lekker ontbijt, lunch of diner.
Image
Image
Image
Image

Eden District ligt aan twee kanten aan de Maas. Op meer plekken kijk je vrij uit over het water en naar de havens van Rotterdam. Luchten die elke keer weer anders zijn, een zonsopgang waar je elke dag blij van wordt en een zonsondergang die nooit verveelt… De eerste foto is in de ochtend geschoten, de serie daaronder in de avond.

Image
Image
Image
Image

Na de fotoshoot vroegen we René hoe het was om te fotograferen in onze geweldige stad en op de unieke plek van Eden District.  Dit interview lees je op onze blogpagina. Ben je nieuwsgierig naar ander werk van René Koster? Met deze link kun je zijn website bezoeken.

Lees het interview met René Koster