Fotogalerij

René Koster is gerenommeerd fotograaf. Hij fotografeert landschappen en portretten, onder andere voor magazines als National Geographic, HP De Tijd en Nautique. Voor Eden District ging René op pad met Maria. Vorig jaar in de zomer en begin 2021 toen het gesneeuwd had! Hij fotografeerde de Lloydpier waar Eden District wordt gebouwd, meer indrukwekkende plekken en gebouwen in het Lloydkwartier en Het Park. De twee prachtige series vind je op deze pagina. Daarnaast hebben we mooie foto's ontvangen van Peter, die vlak na het plaatsen van het Powernest luchtfoto's heeft gemaakt tijdens de bouw. Deze foto's kun je ook bekijken.

De plek waar water en de stad elkaar ontmoeten

Image

Unieke beelden van René Koster

 

Het zicht op het water, de mix van architectuur, ontspannen en stoere hotspots en de drukte op het water geven het Lloydkwartier een dynamische karakter.

René: “Eden District spreekt mij aan door de ruimtelijkheid. Mensen die hier straks wonen, kunnen over het water de zon op zien komen en onder zien gaan. Mooi dat in het Lloydkwartier de oude pakhuizen zijn gebleven en dat de ruimte tussen de gebouwen is behouden en dat hier groen is aangeplant. Ik kan me helemaal voorstellen dat mensen hier superfijn leven. Zeker omdat je op de fiets ook zo in de binnenstad van Rotterdam zit. Dit is de plek waar water en stad elkaar ontmoeten.”

Image
Image
Image
Image
Image
Image

In 3 minuten sta je in Het Park

Voel de sfeer van Het Park, met de Euromast als bekend landmark. Als je woont in Eden District fiets je in ongeveer 3 minuten naar Het Park. Ideaal voor een rondje hardlopen, een wandeling of een lekker ontbijt, lunch of diner.
Image
Image
Image
Image

Eden District ligt aan twee kanten aan de Maas. Op meer plekken kijk je vrij uit over het water en naar de havens van Rotterdam. Luchten die elke keer weer anders zijn, een zonsopgang waar je elke dag blij van wordt en een zonsondergang die nooit verveelt… De eerste foto is in de ochtend geschoten, de serie daaronder in de avond.

Image
Image
Image
Image

Na de fotoshoot vroegen we René hoe het was om te fotograferen in onze geweldige stad en op de unieke plek van Eden District.  Dit interview lees je op onze blogpagina. Ben je nieuwsgierig naar ander werk van René Koster? Met deze link kun je zijn website bezoeken.

Lees het interview met René Koster

Powernest op het dak

 

Het Powernest aan de Maas, op het dak van Riverside, combineert zon en wind als energiebron. Toen het Powernest op het dak was gehesen, heeft een van onze buren een aantal luchtfoto’s gemaakt. Deze luchtfoto’s zie je hieronder.

Image
Image
Image

Panoramische view

 

Het exclusieve penthouse (Kratonkade 534) op de 8e verdieping biedt een unieke 360 graden view. We hebben dit uitzicht richting Het Park, de Maas en de havens laten filmen met een drone. Bekijk de dronevideo hieronder en laat je verrassen! Uiteraard komen de fraaie gebouwen van Lloyd Yard en SAWA, die nog gebouwd zullen worden, hier straks nog bij.