Rotterdam's best kept secret

Eden District ligt in het Lloydkwartier in Rotterdam. Op de Lloydpier, dus aan twee kanten aan de Maas. Een unieke plek waar je de havensfeer nog volop voelt en de kwaliteit van wonen voorop staat. In Eden District woon je rustig, heb je privacy, maar ben je in een mum van tijd in de stad.

Image
Image

Secret garden

In het centrum van Eden District ligt de verborgen tuin. Een groene oase, als tegenhanger van de stoere kades van de Lloydpier, die uitnodigt tot spelen, ontmoeten en gezamenlijke activiteiten. In het ontwerp zie je nauwelijks verharding en vooral veel groen: mooie bomen, vogel-, vlinder- en bijvriendelijke bloemen en struiken en natuurlijke speelaanleidingen. Een hellinkje bijvoorbeeld of een stevige boomtak waaraan je een schommel kunt hangen. Maar er is ook ruimte voor een moestuin of een barbecueplaats bijvoorbeeld. De tuin is deels vrij invulbaar.

Image
Image
Image

Sustainable & Circulair

Natuurlijk hebben we diverse duurzame oplossingen in de plannen geïntegreerd. Zo combineert het Powernest aan de Maas zon en wind als energiebron en worden op de hoogste daken PV-panelen toegepast. En we zorgen voor minder puin op de afvalberg: De bakstenen zijn gemaakt van gerecycled materiaal en gevelplaten van gerecycled koper.

Een innovatief warmte-koude-opslagsysteem zorgt bovendien voor het verwarmen en koelen van de woningen. Het systeem maakt het mogelijk om het warmteoverschot tijdens warme dagen te benutten voor de warmtebehoefte tijdens koude dagen. En andersom.

Image

Parkeren in Eden District

Rondom de wortels van de bomen liggen 103 ondergrondse parkeerplaatsen in de parkeergarage. De in- en uitgang van de parkeergarage ligt aan Loods Borneo. Bijna alle woningen beschikken automatisch over een eigen parkeerplaats en voor een aantal luxe appartementen zoals de penthouses zijn twee parkeerplaatsen gereserveerd.

Daarnaast zijn twee plaatsen gereserveerd voor deelauto’s. Ook je fiets pak je gemakkelijk. Dichtbij alle drie de toegangspoorten is er een fietsenstalling op de begane grond.

Stijlvolle binnenkomer

In Waterfront, aan de Kratonkade, kom je stijlvol binnen. Natuurlijke materialen, zoals ruw beton, hout en steen vormen de basis. De ruimte is mooi hoog, een ideaal plafond voor een paar mooie hanglampen. Waterfront heeft twee centrale entrees. Uiteraard krijgen beide entrees een soortgelijke sfeer.

Image

Rust en privacy

Het Lloydkwartier biedt rust en privacy. Het is een unieke plek in Rotterdam waar je de havensfeer volop voelt, waar nuchterheid heerst en je geniet van de drukte van de stad als je daar zin in hebt. Het is ook een inspirerende plek, om te wonen én te werken. Vanuit het Lloydkwartier is het overigens slechts 5 minuten fietsen naar het centrum, het Oude Westen en Delfshaven en in 7 minuten rijd je naar de Ring Rotterdam. Bovendien kun je met het openbaar vervoer heel goed uit de voeten. Inclusief de watertaxi natuurlijk, die brengt je in een mum van tijd op allerlei plekken in de stad!

 

Wil je meer lezen over het Lloydkwartier? Klik dan op onderstaande button.

 

Meer lezen over het Lloydkwartier in Rotterdam
Image

Planning en laatste aanbod

In oktober 2021 is het hoogste punt bereikt. Deze mijlpaal hebben we voor de kopers laten vastleggen met een drone. Deze dronevideo kun je hieronder bekijken.

Inmiddels is de bouw van Eden District bijna klaar en zijn een groot deel van de woningen reeds aan de kopers opgeleverd. De laatste opleveringen vinden in juli plaats.

 

Riverside, Loods Borneo en Loods Bali zijn volledig uitverkocht. Er is nog 1 exclusief penthouse te koop op de 8e verdieping van Waterfront.

 

Bekijk hier het exclusieve penthouse