BLOG | verliefd op de plek

Voor Eden District wilden we ons geliefde huis uit 1916 wel verlaten. Janneke Slokkers en haar vrouw Alet houden van oude huizen met karakter, dus kochten ze een nieuwbouwwoning in Eden District. Zo tegenstrijdig als dit klinkt, zo logisch blijkt de keuze als we Janneke spreken. Met een ongetemd enthousiasme begint ze te vertellen.

“We hebben nu een geweldig huis uit 1916 aan een leuk pleintje. Het is een oud winkelpand: één grote ruimte van 80 m². Iedereen die binnenkomt, vindt het gaaf. Wij ook. Daar moest dus wel wat tegenover staan, wilden we dit achter ons laten. Maar het verlangen naar een groter, duurzaam huis, met twee werkkamers en een eigen parkeerplaats was zo groot dat we besloten op zoek te gaan naar wat nieuws.”

Overboden

Een gemakkelijke zoektocht was het niet. Want een sfeervol, oud huis in Rotterdam met voldoende ruimte, oversteeg het budget van Alet en Janneke. Het stel week uit naar Schiedam en bracht een bod uit op een huis. Ze werden overboden.

“Toen dacht ik echt: dit gaat nooit lukken. Niet veel later zag ik Eden District op Instagram voorbij komen. Het beeld triggerde me. Hé, dit is gaaf. Ik klikte door en eigenlijk alles wat ik zag, paste bij hetgeen we zochten. Een eigen parkeerplaats onder het huis, 182 m² woonoppervlakte, een terras en een tuin én ook nog eens ontzettend duurzaam. Dit is een echt huis mét trap. Daar heb ik al van jongs af aan van gedroomd. Alet deelde mijn mening en zo is het gekomen dat we een geweldige stadswoning aan Loods Borneo hebben gekocht. Je krijgt hier gewoon heel veel huis voor je geld, vergeleken met Kralingen of andere populaire wijken in Rotterdam.”

Verliefd op de plek

“De locatie was trouwens voor ons beiden bekend terrein. Ik heb er ooit in de buurt gewoond en gewerkt en samen kwamen we er ook wel eens. Voor een drankje bij Verhip, waar we nu zitten, of om een rondje hard te lopen. We zijn ook wel eens bij het Scheepvaart- en Transportcollege geweest. Ik heb altijd al van de haven gehouden, met de kranen, boten en bedrijvigheid. Dat we straks in zo’n gebied wonen en zo dicht op de Maas, is toch echt geweldig!”

 

Image

 

We kunnen niet wachten!

Janneke en Alet moeten nog even geduld hebben, want de bouw is nog in volle gang. “Dat hebben we niet hoor. We kunnen echt niet wachten om hier te gaan leven. Nooit meer 20 minuten rondjes rijden om een parkeerplaats te vinden. Gewoon de racefietsen onder je eigen huis op de auto zetten en gaan. En hoe fijn is het dat we straks niet meer in één ruimte zitten te werken, maar allebei een eigen werkruimte hebben. Laat het maar snel klaar* zijn.”

 

*noot van de redactie. Hier stond 2021, maar de prognose oplevering is op dit moment 2e kwartaal 2022.

 

 

Nieuwsgierig naar de stadswoningen in Eden District? Klik dan hier.